Независими Граждански Сили

Щаб на Независимите Граждански Сили


You are not connected. Please login or register

Биткаджийски медал (Battle Hero Medal)

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Admin

Admin
Admin
Дава се за най-голяма щета (influence) в даден рунд от кампания.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Проблемът най-често е, че сте много слаби и трудно може да се опънете на големите танкове в играта. А те редовно вършеят и си взимат по няколко такива медала на ден. Какво да правим?

1. Събираме много базуки. За да имате надежда за медал ви трябва поне 700 000 щета, а най-добре от 850 000 нагоре. При подходящ избор на битка и с малко късмет това може и да е достатъчно. Една базука е с 3 употреби и прави 30 000 щета. Това означава, че за да се пробвате за медал е хубаво да имате поне 28 базуки и добър брой вафли, примерно 10-15.

2. Стремите да правите максимум щета. Един начин е да удряте първо с танк и когато опонентът отсреща остане на един удар, ползвате базука. Така, вместо 10 000 на убийство с базука, правите повече. Недостатък е, че това ви забавя доста и ви трябва повече здраве, за да си изпукате базуките. Затова е добре да сте се запасили и с вафли

3. Избирате подходяща битка. Никога не тръгвайте за медал в приоритетна битка на някоя страна. Оглеждате наличните битки и въстания и гледате къде е по-тихо. По тази причина е добре да се пробвате за медал нощем или много рано сутрин, защото повечето танкове са европейци. Проблем е, че и танковете търсят по кротки сражения.

4. Тактика за медал: Един вариант е да наблъскате максимум щета в началото, за да респектирате други възможни танкове, преследващи медала. Ако направите само 500-600к изкушавате някой да ви го открадне. Ако сте късметлии или добре сте преценили битката, ще сте първи и успешни да се установите в началото с добра щета. Възможно е и друг да се пробва така в началото и вие продължавате да наливате с надежда да имате повече щета, но винаги поглеждайте с бутона за статистика в битката кой налива и през таблицата отивате в неговия профил и преценяте. Ако е някой танк с 50 медала и 5000+ сила очевидно няма да ви се отдаде да се преборите и ще трябва да преглътнте загубите. Възможно е и други решение. Като видите, че е голям танк с много медали, може да се пробвате да се договорите. В общия случай те искат златото, а не медала. Ако искате да имате медала и не държите толкова на златото може да се пробвате да се договорите, но ще трябва да му дадете златото предварително, за да ви остави медала. Има риск да ви излъже. Не го правете с танкове от противникови държави. Ако се съгласи, шансът да вземете медала е по-голям, защото другите играчи ще видят, че е наливал голям танк и ще решат че няма да ви остави или че няма смисъл да пробват.

Като тактика за максимум щета в началото, е хубаво да си оставите няколко базуки ако някой реши да ви краде медала в последните минути, един вид резерв. А може и вие да го направите. Примерно имате базуки за 900к, а сегашният шампион е налял 800к. Виждате му в профила дали е танк или не, и ако не е и той явно разчита на базуки. В такъв случай може да рискувате в последните 30 мин. на битката да излеете вашата щета и да му откраднете медала с надеждата, че някой по-голям танк от вас не му мисли същото.

Ако се хвърляте за медал следете кой налива и колко. ако видите редица от 10 000 щета от един играч значи има повод за притеснение и го проверявате веднага. Съответно ако искате да плъзнете някого се опитайте да се скриете в тълпата и не пращайте твърде много щета, че да се набиете веднага в очите.

Надявам се да съм ви бил полезен.

Вижте профила на потребителя http://icforces.bulgarianforum.net

bai4ev3


Редник
Редник
точни съвети! Решението колко време преди края на битката да налеете, дали 30 или 5 минути си е изцяло ваше, рискът да не ви стигне времето също... Very Happy

Вижте профила на потребителя

Zap6

Zap6
Редник
Редник
Това ми харесва как е казано от sankyou
-------------------------------------------------
here are only two ways in such situation:

1) cooperation - it was proposed. There is a medal and 5 gold reward. The BH hunter actually needs only the gold. He agrees to let you win without spending extra resources on racing but you should acknowledge that you will win because he will not start the competition. Standing right behind you he warns other players not to intrude in this BH competition (usually when there are two competitors at the top no wise man will come third to participate in the final racing). Acknowledging this fact you share your 5 gold reward with that guy. Equal proportion is actually the best proposal you can have, cause besides you also increase your BH counter.

2) the other way is competition: two comes, one stands. Be proud to get the challenge and consider it as a duel. Both will spend more than usually resources, get some adrenaline, one wins. Don't bother with complains if you came second.

Medalhunting was the way to earn gold for oldfags. Now days, when everybody can collect enough EBs and bazookas, it should be considered as a way to convert them into gold. Do it in a wise manner. And remember that on your first medal you can wait for discount but for all the rest you are one among thousands who seeks for this money.

And remember that your daily influence is much more important for the country than your BH counter ; )

Вижте профила на потребителя

Hristo_Spasov

Hristo_Spasov
Редник
Редник
Благодаря за разясненията!
Надявам се скоро да се възползвам от тях. Само трябва да посъбера базуки Smile))

Вижте профила на потребителя

Petia Fileva


Редник
Редник
Браво! Страхотен пост, за мен също беше много полезна тази информация. Отивам да събирам части Very Happy Very Happy

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите